De Belangenvereniging voor senioren uit Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel

Seniorenmiddag voor alle 50-plussers in de gemeente Loon op Zand

Overgenomen uit Duinkoerier 17 september 2019

KBO Kaatsheuvel is deze seniorenmiddag de gastheer voor alle senioren uit de Gemeente Loon op Zand. De middag wordt gehouden in Theater in Het Klavier, Anton Pieckplein 1,5171 EJ Kaatsheuvel tel. 0416-205000
Wij nodigen alle 50-plussers van de gemeente Loon op Zand uit om woensdag 2 oktober aan deze informatieve en ontspannende middag deel te nemen, maar VOL = VOL. De zaal is open om 13.00 uur, aanvang van het programma om 13.30 uur. De eigen bijdrage voor de hele middag bedraagt € 5.00 p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers bij binnenkomst en aan het eind van de middag koffie/thee met worstenbrood. Gastsprekers deze middag zijn, burgemeester Hanna van Aart en Eef van Opdorp bekend van TV o.a. met de programma’s Uitstel van executie, Hoeveel ben je waard…… en Red mijn vakantie.
Omdat wij graag willen weten op hoeveel personen we mogen rekenen is aanmelden verplicht. Schriftelijk aanmelden met vermelding van naam/namen en adressen met het door u te betalen bedrag, voor 25 september 2016 en inleveren bij één van de volgende adressen;
Kaatsheuvel, Hobbemastraat 11, tel. 0416-275016
Loon op Zand, Van Immerseelstraat 12, Loon op Zand, tel. 0416-362347
De Moer, Paalstraat 16, De Moer, tel. 0416-280488

De besturen van de KBO afdelingen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. Informatie bij de 3 seniorenverenigingen.

Samen met KBO Kaatsheuvel de winter door.

Overgenomen uit de Duinkoerier 17 september 2019

Senioren doen het samen bij de KBO om zo de eenzaamheid buiten de deur te houden.

Maar eerst gaan de KBO-ers nog heerlijk genieten van de laatste zomerse dagen. Er wordt nog gefietst op de dinsdagmiddag tot en met 22 oktober, heerlijke routes door de mooie natuur in onze omgeving. Ook op de donderdagmiddag rijden de KBO-ers nog de routes van ongeveer 50 kilometer.

Natuurlijk wordt er een stop ingelast om op een terras neer te strijken en te genieten van de omgeving.

Men ontmoet dan ook regelmatig andere KBO fietsgroepen en men herkent elkaar dan ook onderweg op de fiets. Een hartelijke groet en een waarschuwing van tegenliggers naar elkaar hoort daar dan bij.

Omdat men niet wekelijks fietst staan de data op de website van KBO Kaatsheuvel; https://www.kbo-kaatsheuvel.nl

Als het echt wintertijd is dan worden de fietsgroepen van dinsdag en donderdag wandelgroepen om zo toch elkaar te ontmoeten en in beweging te blijven. KBO-ers die er graag met een grotere groep op uit gaan doen dit met de bus die dinsdag 24 september vertrekt vanaf het Anton Pieckplein deze keer richting Den Haag en visa versa. Het ziet er nu naar uit dat de weergoden de reizigers die dag goed gezind zullen zijn. Aan het programma zal het niet liggen.

Ook de creatieve schilders hebben de verfkwasten en het schilderspalet weer opgepakt om samen dinsdagsmiddags hun creativiteit bot te vieren op doek of papier.

Het kaarten en kaarten maken wisselt elkaar af op de woensdagmiddagen in Het Klavier. De kaarters hebben hun “thuishonk” Bij Anton waar iedereen die graag een potje mee doet aan kan schuiven. Het kaarten maken vind plaats in de KBO ruimte 1.17 in Het Klavier.

Maandagmorgen treft de Meer Bewegen groep elkaar in Sporthal De Werft. De badmintonners pakken het racket op, op de maandag- en donderdagmorgen ook in Sporthal De Werft. De yogagroepen zijn actief in de Danszaal van Het Klavier.

Dus langzaam maar zeker schuiven de KBO-ers de wintertijd binnen en ontmoeten zij elkaar bij hun favoriete bezigheid of sportgroep. Dit alles organiseert de KBO met als doel dat de socialen contacten behouden blijven of vernieuwd kunnen worden door de senioren.

KBO Seniorenmiddag

Overgenomen uit De Maasroute 12 septemvber 2019

KBO vereniging Kaatsheuvel nodigt alle 50-plussres van de gemeente Loon op Zand uit voor een gezellige seniorenmiddag op woensdagmiddag 2 oktober in Theater in Het Klavier aan het Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel.
De zaal is open om 13.00 uur en het programma gaat om 13.30 uur van start.
De eigen bijdrage voor de hele middag bedraagt 5 euro per persoon inclusief koffie/thee met iets lekkers bij binnenkomst en aan het eind van de middag koffie/thee met worstenbrood. Gastsprekers deze middag zijn burgemeester Hanna van Aart en presentatrice Eef van Opdorp. Laatstgenoemde is bekend van verschillende programma’s op TV, onder andere Uitstel van executie, Hoeveel ben je waard en Red mijn vakantie. Aanmelden voor de seniorenmiddag is verplicht en kan tot woensdag 25 september schriftelijk met vermelding van naam/namen, adressen en het door u te betalen bedrag.
De aanmelding kunt u bij één van de volgende adressen in de gemeente Loon op Zand inleveren; Hobbemastraat 11 in Kaatsheuvel, Van Immerzeelstraat 12 in Loon op Zand en Paalstraat 16 in De Moer.

KBO Kaatsheuvel ging naar André Rieu

Overgenomen uit De Duinkoerier 17-7-2019

IMG 20190712 215544

Vrijdag 12 juli vertrok de bus vanaf het Anton Pieckplein om 14.30 uur met onze leden naar het mooie Maastricht.
De belangstelling voor het vertrek was groot door dat het ook marktdag was op het Anton Pieckplein.
De leden hadden zich vooraf verzameld in Het Klavier en na de hoosbui vroeg in de middag werd daar buienradar driftig geraadpleegd. Het zou toch al te jammer zijn als deze uitstap geplaagd zou worden door regen. Ook al had je dan regenkleding bij een concert op het Vrijthof maak je toch liever zonder regen mee.
Gelukkig waren de weergoden onze KBO-ers goed gezind en hebben zijn geen regen meer gehad.


Via een mooie toeristische route door het Limburgse heuvelland werd er in Vijlen gestopt om even de benen te strekken en te dineren. Na een lekker en smaakvol diner bij restaurant Bergzicht werd er vertrokken naar het centrum van Maastricht.
Hier kreeg men al snel het gevoel ‘ hier zijn wij dus voor in Maastricht’ want er werd achter de bus van André Rieu geparkeerd. Na een kleine wandeling kwamen de KBO-ers om 20.45 uur aan op het Vrijthof waar ze werden ontvangen door de piccolo’s en naar hun plaatsen werden begeleid. Wat een entourage, wat een decor en wat een mensen massa. Onvoorstelbaar maar uit alle hoeken van de wereld wordt dan dit concert bezocht, Japan, China, Denemarken noem maar op en wij waren daar ook bij. Hoe donkerde het werd hoe mooier de show met al zijn verlichting en ook de kerk werd geweldig mee uitgelicht. Prachtig was het ook toen 150 dansparen voor het podium en in alle gangpaden, op de mooie klanken van het orkest, aan hun dans begonnen.
En hoe trots zijn wij dan als Kaatsheuvelnaren als André Rieu in zijn aankondiging zijn optreden in het Sprookjespark De Eefteling nog steeds noemt. Het is te veel om op te noemen zoveel indrukken je opdoet tijdens het concert. Het licht, de effecten van het decor, de solisten, een ware happening een feest om mee te maken. Onvoorstelbaar zo mooi, op de televisie is mooi, maar dit meemaken is helemaal geweldig. Als klapstuk werd het publiek verrast met een optreden van de band Kings of Pop met songs van de Village People.


Er waren leden bij die nooit gedacht hadden naar een concert van André Rieu te gaan maar de dag erna nog zaten ze nog na te genieten het concert en de geweldige dag. Al met al een geslaagde dag met complimenten voor de activiteiten commissie van de KBO-vereniging.

 

 

           van daglicht naar showlicht !