De Belangenvereniging voor senioren uit Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel ging naar André Rieu

Overgenomen uit De Duinkoerier 17-7-2019

IMG 20190712 215544

Vrijdag 12 juli vertrok de bus vanaf het Anton Pieckplein om 14.30 uur met onze leden naar het mooie Maastricht.
De belangstelling voor het vertrek was groot door dat het ook marktdag was op het Anton Pieckplein.
De leden hadden zich vooraf verzameld in Het Klavier en na de hoosbui vroeg in de middag werd daar buienradar driftig geraadpleegd. Het zou toch al te jammer zijn als deze uitstap geplaagd zou worden door regen. Ook al had je dan regenkleding bij een concert op het Vrijthof maak je toch liever zonder regen mee.
Gelukkig waren de weergoden onze KBO-ers goed gezind en hebben zijn geen regen meer gehad.


Via een mooie toeristische route door het Limburgse heuvelland werd er in Vijlen gestopt om even de benen te strekken en te dineren. Na een lekker en smaakvol diner bij restaurant Bergzicht werd er vertrokken naar het centrum van Maastricht.
Hier kreeg men al snel het gevoel ‘ hier zijn wij dus voor in Maastricht’ want er werd achter de bus van André Rieu geparkeerd. Na een kleine wandeling kwamen de KBO-ers om 20.45 uur aan op het Vrijthof waar ze werden ontvangen door de piccolo’s en naar hun plaatsen werden begeleid. Wat een entourage, wat een decor en wat een mensen massa. Onvoorstelbaar maar uit alle hoeken van de wereld wordt dan dit concert bezocht, Japan, China, Denemarken noem maar op en wij waren daar ook bij. Hoe donkerde het werd hoe mooier de show met al zijn verlichting en ook de kerk werd geweldig mee uitgelicht. Prachtig was het ook toen 150 dansparen voor het podium en in alle gangpaden, op de mooie klanken van het orkest, aan hun dans begonnen.
En hoe trots zijn wij dan als Kaatsheuvelnaren als André Rieu in zijn aankondiging zijn optreden in het Sprookjespark De Eefteling nog steeds noemt. Het is te veel om op te noemen zoveel indrukken je opdoet tijdens het concert. Het licht, de effecten van het decor, de solisten, een ware happening een feest om mee te maken. Onvoorstelbaar zo mooi, op de televisie is mooi, maar dit meemaken is helemaal geweldig. Als klapstuk werd het publiek verrast met een optreden van de band Kings of Pop met songs van de Village People.


Er waren leden bij die nooit gedacht hadden naar een concert van André Rieu te gaan maar de dag erna nog zaten ze nog na te genieten het concert en de geweldige dag. Al met al een geslaagde dag met complimenten voor de activiteiten commissie van de KBO-vereniging.

 

 

           van daglicht naar showlicht !

Veel activiteiten voor de KBO en anderen

Overgenomen van Duinkoerier 4 juni 2019

Soms kan een weekendgevoel al op donderdag ontstaan.
Je laat het vaste wekelijkse patroon even los en gaat genieten.

Voor veel KBO-ers begon het genieten al donderdag 23 mei.Wachten op de bus
In de vroege ochtend werd er verzameld bij Woonzorgcentrum Eekhof om te vertrekken voor een dagreis die georganiseerd werd door de activiteitencommissie.
Het plan was om eerst met 1 bus op reis te gaan maar omdat er zoveel animo was werd dit snel bijgesteld en werd er een 2e bus gereserveerd.
Dit snelle schakelen gebeurde tijdens de inschrijving in Het Klavier, Wies Molenschot stelde alles in het werk om zoveel mogelijk leden mee te laten gaan.
Hierdoor konden er deze donderdagmorgen 92 KBO leden mee op reis.
Door wat oponthoud vertrokken de bussen jammer genoeg iets later als gepland maar dit deed niets af aan de gezellige dag die het is geworden voor de leden.
Dat het een fijne, bijzondere reis was laten de leden dan ook graag horen.

Vrijdag kwamen een aantal KBO - leden gezellig koffiedrinken bij Mantel Match en werden de ervaringen van de reis met elkaar gedeeld.
Want hier komen de senioren graag samen voor een praatje bij een kopje koffie of een borreltje.
Thuis heeft men dit ook wel maar dan is het hier toch gezelliger om er samen van te genieten vindt menigeen.
Vrijdagmiddag was het ook een en al gezelligheid in de Kapel van De Vossenberg. Zowel bewoners als bezoekers van de Kapel genoten van Ons Koor. Zij gaven daar een mooi optreden wat bij vele bewoners mooie herinneringen opriep.
Het repertoire viel goed in de smaak, Maria liedjes nu in de meimaand en zeer herkenbaar om mee te zingen.
Maar ook een mooi repertoire waarop men nog een dansje kon wagen wat dan ook gebeurde. Alle aanwezige genoten van het optreden.
Dat bewoners uit Kaatsheuvel en de omliggende dorpen zich welkom voelen in de Kapel van De Vossenberg was ook deze middag goed te zien.
Bezoekers die tijdens hun fietstocht vanuit Drunen hier even een koffiestop hadden ingelast waren blij verrast dat zij mee mochten genieten van het optreden in de Kapel.
Al met al een geslaagde middag voor Ons Koor, bewoners en bezoekers van deze middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Verder was er buiten het Pleinfestival ook nog een fietstocht te rijden in de Gemeente Loon op Zand.
Het was de Knapzakroute van de ZLTO-afdeling Dongen-Loon op Zand.
Een mooie route die men bij een van de 6 deelnemende bedrijven kon starten en die ongeveer 15 km. lang was.
Bij ieder deelnemend bedrijf kreeg men de nodige uitleg van het betreffend bedrijf en hier werd met veel interesse naar geluisterd door jong en oud. Hier waren ook de senioren (KBO-ers) goed vertegenwoordigd zij willen ook nog steeds hun kennis vergroten.
Producten van de bedrijven konden gevoeld en geproefd worden evenals het aaien van de dieren waarbij de nodige voorzichtigheid in acht werd genomen ter voorkoming van besmetting etc.
Overal ontstonden er, al wandelend tussen dieren en planten, dan ook mooie ontmoetingen.
Een levendig weekend met name voor de inwoners van Kaatsheuvel.

 

KBO Kaatsheuvel in beweging -Samen op bedevaart.

Overgenomen van de Duinkoerier 7-5-2019

Woensdag 15 mei wordt de mooie traditie opgepakt om samen met de KBO vereniging op bedevaart te gaan.Bedevaart Elshout
Te voet of met de fiets is het de bedoeling naar Elshout te gaan voor de Mariabedevaart.
De Maria viering begint om 14.00 uur.
Om samen per fiets naar Elshout te gaan is er een vertrektijd gepland en wel om 12.45 uur vanaf het Anton Pieckplein te Kaatsheuvel.
In Elshout staat Maria wel extra in de belangstelling. Dit is gebaseerd op een legende uit de twaalfde eeuw waarin Maria verschijnt aan een boer. Al spoedig verrijst hier een kapel met op het altaar een beeld van de Moedermaagd. Hier verhoorde Maria de gebeden van haar kinderen. Jaarlijks trekken vele pelgrims uit de wijde omgeving naar Elshout om de Wonderbare Moeder te vereren.
KBO leden die op eigen gelegenheid gaan worden om uiterlijk 13.45 uur bij de kerk in Elshout verwacht.
Iets minder bewegen maar er eens een dagje er helemaal tussen uit dat doet de KBO donderdag 23 mei.
Om 08.00 uur wordt er vertrokken om kennis te maken met Urk en Flevoland. Er wordt verwacht om 20.30 uur terug te zijn op het Anton Pieckplein vanwaar men 's morgens is vertrokken.
Terug thuis met heel veel informatie van o.a. Beaufort Wind Experience waar men de energie dan heeft gevoeld en gezien.
Mooie bewegingen van KBO Kaatsheuvel en waarvan er zeker nog meer zijn en komen.

Trouwe leden gehuldigd

Overgenomen uit Duinkoerier 31 maart 2019

Theaterzaal van Het Klavier dit jaar nog net toereikend voor de drukbezocht jaarvergadering van KBO Kaatsheuvel.

Tijdens de drukbezochte jaarvergadering van KBO Kaatsheuvel konden er weer enkele leden gefeliciteerd worden met hun jubileum.
Er waren drie jubilarissen mevr. de Vries, mevr. Werther en dhr. Zwaans.
Van de voorzitter Herman van Gulik ontvingen zij een oorkonde met bloemen voor hun 25-jarig lidmaatschap. Mevrouw Werther kon helaas niet aanwezig zijn maar zij zal ook zeker haar oorkonde en bloemen in ontvangst mogen nemen.
Na het officiële gedeelte van de vergadering zoals o.a. de toelichting op het jaarverslag, het financieel verslag met het verslag van de kascontrole-commissie was het tijd voor ontspanning.
Rob Grijsbach was hiervoor aanwezig en hij zorgde voor een heel gezellig samen zijn. Hij had zijn repertoire voor deze middag afgestemd en bracht zowel goud van oud ten gehore als ook nieuwe nummers.
De aanwezige leden genoten enorm en een aantal liet dat nog duidelijker blijken door van de doorgang een dansvloer te maken.
Met het traditionele Brabantse worstenbroodje werd de jaarvergadering afgesloten.

Leden gehuldigd