Contributie retour 2021 en 2022

contributie.png

Leden die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ, kunnen hun contributie retour krijgen. Op onze website staat beschreven hoe. Wij hebben twee links gezet naar pagina's die respectievelijk doorverwijzen naar contributie retour voor 2021 en retour voor 2022.

Sommige leden gebruiken nog een oudere link, die in 2021 was geplaatst. Deze werkt echter niet meer!! In enkele nieuwsblaadjes van de Afdelingen was deze kennelijk ook gepubliceerd. Is dat bij u ook het geval, wilt u dan de nieuwe links opnemen? Dit zijn de goede:

Belastingaangifte senioren, waarom geld laten liggen ?

Voor veel mensen is het invullen van het belastingbiljet een jaarlijks terugkerend probleem.
Omdat veel mensen het moeilijk vinden hun aangifte zelf te verzorgen, heeft de KBO Kaatsheuvel ook dit jaar een belastingproject opgezet.
Invulperiode van 7 maart 2022 t/m 22 april 2022
Alle senioren van 65 jaar en ouder, wel of geen lid van de KBO en wonend in Kaatsheuvel en omgeving, kunnen terecht bij deskundige vrijwilligers van de KBO die klaar staan om met het invullen te helpen.

Aan deelname is voor alleenstaanden en/of partners wel een beperking verbonden: het inkomen mag per echtpaar niet hoger zijn dan € 50.000,- per jaar en voor een alleenstaande € 35.000,- .per jaar.

Ook als u van de belasting bericht hebt ontvangen dat u niet verplicht meer bent om een opgave te doen bestaat toch het recht op teruggave.

De hoogte van de teruggave heeft o.a. te maken met de aftrekpost “specifieke zorgkosten”. Wij raden u aan dit door ons te laten onderzoeken. U zult verbaasd staan als er toch een meevaller is waarop u niet gerekend had.
Als teveel belasting is betaald kan het teveel betaalde worden teruggevraagd door een aangifte te doen via Internet.
Wij kunnen uw aangifte alleen verzorgen indien u de brief van de belastingdienst met de machtigingscode naar ons mee brengt. Mocht u deze brief niet hebben ontvangen dan dient u deze via telefoonnummer 088 1236555 alsnog aan te vragen. Verzending van een machtigingscode duurt ongeveer 5 dagen.

Voor de hulp bij het invullen van een belastingformulier wordt voor leden van de KBO een eigen bijdrage van € 7,50 gevraagd per persoon en voor een echtpaar
€ 15,00. (voor kopieën en administratiekosten) Niet-leden betalen € 15,00/€ 30,00)

Geïnteresseerden kunnen, voor het maken van een afspraak, contact opnemen met onze secretaris

Yvonne van der Aa.

Dinsdag t/m vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

Nieuwe partner van KBO Brabant.

Onze nieuwe partner Medicura Zorgwinkel biedt op vertoon van de KBO-ledenpas 10% korting aan alle leden van KBO-Brabant. Zowel in de winkel als in de webshop. De kortingscode voor de webshop vind u op onze website: https://www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel/

medi cura

Chauffeur ANWB Automaatje.

Wil je vervoersmaatje zijn voor mensen die het nodig hebben? Woon je in Kaatsheuvel? Heb je een auto en een paar uurtjes tijd?

Meld je dan aan als ANWB AutoMaatje chauffeur.

Aanmelden kan bij coördinator Sanne Staals van ContourdeTwern. via e-mail .

Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

anwb automaatje