Corona actie KBO Kaatsheuvel

Vergaderen is ook voor de bestuursleden in deze tijd niet makkelijk.
Maar zoals zovelen heeft het bestuur internet en kan er hiermee veel geregeld worden.

Het bestuur van KBO Kaatsheuvel beseft dat het voor de leden van de KBO-vereniging een hele moeilijke periode is nu alle activiteiten wegvallen en zij op zichzelf zijn aangewezen. Extra moeilijk is dit voor de leden die nog geheel zelfstandig wonen en waar nu geen kinderen, kleinkinderen, thuiszorg of visite mocht komen. Gelukkig is dit nu een beetje bijgesteld en mogen er nu twee vaste bezoekers op bezoek komen met in achtneming van de 1,5 meter afstand. De richtlijn van het RIVM.

Dit alles overwegend en het vooruitzicht dat dit nog wel even zo zou blijven werd er een plantjesactie bedacht. Zoiets wordt dan bedacht en moest als het enig sinds kon snel uitgevoerd worden. Er werd contact gezocht met Gerdy Zijlmans van GGAB die ook het Nieuwsblad mee verzorgd. Want een plantje zonder kaart dat kan dus niet. Het was een mooi exemplaar geworden met een toepasselijke tekst. Met de snelle service van Gerdy en een kweker uit de buurt kon het bezorgplan opgesteld worden.P1050659 Small

Dat er een flink aantal bezorgers nodig was om bij alle bezorgadressen te bezorgen op dezelfde dag werd de volgende uitdaging. Alle vaste bezorgers werden benaderd aangevuld met extra vrijwilligers en het bestuur. Het bezorg aantal kwam hiermee op 45 personen te staan, die dit karwei op zich gingen nemen.
Dit grote aantal was nodig omdat niet samenwonende bezorgers niet bij elkaar in de auto mochten voor de bezorging. De wijken moesten hiervoor worden opgesplitst.
Woensdag 6 mei kon er door de vele vrijwilligers bezorgd worden.
Bij het afhaaladres van de plantjes had men goed rekening gehouden met de RIVM regel van 1,5 meter afstand houden.
Enkele leuke details hiervan zijn dat er een bezorger met de fiets kwam om zijn route af te spreken met de chauffeur waar de auto met plantjes werd weggezet om zo samen een bezorgwijk te kunnen doen. En natuurlijk waren er ook uitzonderlijke bezorgwijken zoals een wijk van 94 plantjes en een buitenwijk van 79 kilometer. Chapeau aan al de vrijwilligers.

Dat het een schot in de roos was en gewaardeerd werd door de leden bleek wel uit de vele reacties die de bezorgers onderweg kregen. Ook werd er af en toe tijd genomen voor een praatje daar waar er die behoefte was. Het bestuur heeft heel veel mooie reacties binnengekregen via telefoon, e-mail en facebook.
Het KBO-bestuur wilde met deze actie de leden een hart onder de riem steken in deze rare tijd waarin wij nu leven. Wanneer de plantjes in volle bloei staan hoopt het bestuur dat er meer vrijheid is voor onze leeftijds genoten en er verschillende activiteiten opgestart mogen worden.

Lea Maas Dank u wel KBO mooi gebaar