BELASTINGAANGIFTE SENIOREN WAAROM GELD LATEN LIGGEN?

Het is weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020 Voor veel mensen is het invullen van het belastingbiljet een jaarlijks terugkerend probleem. Omdat veel mensen het moeilijk vinden hun aangifte zelf te verzorgen, heeft de KBO Kaatsheuvel ook dit jaar een belastingproject opgezet. Daarbij wordt ondersteuning geboden door de Klussen en Dienstencentrale (KDC). Invulperiode van 8 maart 2021 t/m 23 april 2021.
Alle senioren van 65 jaar en ouder, wel of geen lid van de KBO en wonend in Kaatsheuvel en omgeving, kunnen terecht bij deskundige vrijwilligers van de KBO die klaar staan om met het invullen te helpen.
Aan deelname is voor alleenstaanden en/of partners wel een beperking verbonden: het inkomen mag per echtpaar niet hoger zijn dan € 50.000,- per jaar en voor een alleenstaande € 35.000,- per jaar. Ook als u van de belasting bericht hebt ontvangen dat u niet verplicht meer bent om een opgave te doen bestaat toch het recht op teruggave.
De hoogte van de teruggave heeft o.a. te maken met de aftrekpost “specifieke zorgkosten”. Wij raden u aan dit door ons te laten onderzoeken. U zult verbaasd staan als er toch een meevaller is waarop u niet gerekend had. Als te veel belasting is betaald kan het teveel betaalde worden teruggevraagd door een aangifte te doen via Internet.
Wij kunnen uw aangifte alleen verzorgen als u de brief van de belastingdienst met de machtigingscode naar ons meebrengt. Mocht u deze brief niet hebben ontvangen dan dient u deze via telefoonnummer 088-1236555 alsnog aan te vragen. Verzending van een machtigingscode duurt ongeveer 5 dagen.
Voor de hulp bij het invullen van een belastingformulier wordt voor leden van de KBO een eigen bijdrage van € 7,50 gevraagd per persoon en voor een echtpaar € 15,00. (voor kopieën en administratiekosten) Niet-leden betalen € 15,00/€ 30,00).
Geïnteresseerden kunnen, voor het maken van een afspraak, contact opnemen met
Yvonne van der AA, secretaris van onze vereniging.
U kunt zich aanmelden vanaf maandag 8 februari 2021
Telefoonnummer 0416-278533 Op maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Waarschuwing voor Corona oplichting

Geachte heer, mevrouw,Logo Covid

Wij willen graag een ernstige vorm van oplichting bij u onder de aandacht brengen. Met name senioren worden hierbij benaderd door oplichters. Het gaat over een nepafspraak voor het coronavaccin. Als u kans ziet deze informatie onder uw leden verder te verspreiden, graag! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wellicht heeft u het al in een van de regionale kranten gelezen. In de editie van 20 januari van het Eindhovens Dagblad is een interview met KBO-Brabant opgenomen.

Waar gaat het om?

Oplichters in de periode van vaccinatie tegen corona
De daders doen zich (bijvoorbeeld) voor als ‘Team Thuiszorg’ of ‘GGD’. Of het is zogenaamd een gezamenlijke actie van huisartsen, Thuiszorg en GGD. Mensen worden gebeld om een

(nep-)afspraak te maken voor vaccinatie tegen corona. Er wordt geld voor gevraagd. De daders hebben op elke vraag een antwoord paraat. Ze beweren bijvoorbeeld dat het slachtoffer nog een brief ontvangt, maar er moet nu wel alvast betaald worden via een digitaal betaalverzoek. Er wordt beweerd dat de verzekering het terugbetaalt.

Trap er niet in, want het zijn allemaal leugens om mensen geld afhandig te maken.

De coronatest en het vaccin zijn altijd gratis!
Hoe het echt werkt:
De GGD’s vragen nooit geld voor coronatesten of vaccinaties. Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD om een afspraak te maken.

Vertrouw altijd op uw ‘niet pluis gevoel’
Waar kunt u terecht?

KBO-Brabant wil u natuurlijk altijd te woord staan maar soms moet er snel gehandeld worden. Maak geen geld over, hang op en meld het allereerst bij de politie.

Heeft u wel geld aan oplichters overgemaakt, bel direct uw bank. Soms kunnen zij het betaalverkeer nog stopzetten. Ook kunt u terecht bij de fraudehelpdesk: 088-7867372.

Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks (ook in het weekend!) telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Voor ouderen en mensen met een beperking is een aparte website gemaakt,  lees meer -> Leven in coronatijd als je risico loopt | Vilans