De Belangenvereniging voor senioren uit Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel

Gratis je verkeerskennis opfrissen?

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden en fietsen. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus Verkeerskennis Auto of de Workshop Het Nieuwe Fietsen van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Loon op Zand en in samenwerking met de lokale VVN afdeling en de lokale seniorenverenigingen organiseren we de opfriscursus verkeerskennis voor de ervaren automobilist en de workshop het nieuwe fietsen voor de fietser.

Voor de workshop Het Nieuwe Fietsen nodigen we alle senioren uit die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips uitwisselen. De workshop staat onder leiding van een expert van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.; slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam, veilig fietsen.

Ook ontvang je tijdens de workshop een tegoedbon voor een gratis fietsinspectie bij Fietsspecialist Post in Kaatsheuvel. Hierbij wordt de fiets grondig geïnspecteerd op alle vitale onderdelen.

Voor de opfriscursus verkeerskennis auto nodigen we alle ervaren automobilisten uit die graag onder het genot van een kopje koffie of thee worden bijgepraat door een gecertificeerde rijinstructeur over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.

De cursussen zijn op (bij de opfriscursus wordt je alle drie de dagen verwacht):

Maandag 26 oktober tijdstip 13.30 – 16.00 uur in Kaatsheuvel, workshop Het Nieuwe Fietsen

Maandag 2, 9 en 16 november 2020 tijdstip 13.30 – 15.30 uur in Kaatsheuvel, opfriscursus Auto

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Loon op Zand en is dit iets voor jou?

Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de gewenste cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. vvn.nl/opfriscursusloonopzand

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

(Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen)

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

 

VVN

Biljarten

biljartenDe Recreanten Biljartclub " De Gildenbond " is opgericht in 1980.
Personen van 55 jaar en ouder, die niet meer deelnemen aan het arbeidsproces, kunnen lid worden van die vereniging. De club is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond.
De club maakt gebruik van 2 biljarts in de Gildenbond. Er wordt 's middags gespeeld van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Belangstellenden kunnen zich op de biljartmiddagen vrijblijvend op de hoogte stellen van de activiteiten van de vereniging.

Bridgen C.van de Mortel

bridge

 

 

Bridgeclub C.van de Mortel, tevens verhuur van bridgekoffertjes
Accommodatie: het Klavier; vrije inloop elke maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Tel:0416-273037

Bridgeclub Internos

bridge

 

Bridgeclub Internos
Secretaris: Adriaan Eijsvogels, tel. 06-83337568
e-mail:
Accommodatie: het Klavier -  woensdagavond