De Belangenvereniging voor senioren uit Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel

Activiteiten februari - maart 2019

Samen eten bij De Moerse Hoeve op donderdag 21 februari 2019 aanvang 18.00 uur
De kok heeft voor de KBO een mooi driegangen menu samengesteld. We gaan deze keer wat luxer eten. Bijvoorbeeld de schorseneersoep, een "vergeten" groente, maar met een hele lekkere smaak. Ook de desserts zijn niet alledaags. We laten ons gewoon verrassen. Wilt u ook mee, maak dan uw keuze en vul het invulstrookje (pagina 19) in. Voor elke gang heeft u de keuze uit 3 gerechten. Prijs € 24,50 p.p.
Inschrijven op woensdag 13 februari van 13.00-14.00 uur in het Klavier, kamer 1.17 (eerste etage). Graag duidelijk aangeven waar u voor kiest en neem gepast geld mee. Strookje, zie hieronder.
Inlichtingen: Agnes Burgs tel.: 0416-274072 of e-mail:

Vakantie 2019
De vakantiecommissie wil graag met de vakantiegangers rond de tafel gaan zitten om de plannen te bespreken voor 2019. Tijdens de evaluatie van de vakantie 2018 is er door een vakantieganger iets moois ingebracht. Dit heeft de commissie ter harte genomen en is hiermee aan de slag gegaan. Wij willen dan ook iedereen, die graag mee op vakantie gaat, uitnodigen maandagmiddag 25 februari naar de KBO ruimte 1.17 (eerste etage) in Het Klavier te komen waar de vakantie verder zal worden toegelicht.
Aanvang 13.30 uur. De nieuwe variant waarover nu meer informatie is, is een inclusieve vakantie naar Rijs in het Friese Gaasterland.
- 6 dagen vertrek zondag 25 augustus thuiskomst 30 augustus.
- 8 dagen vertrek vrijdag 23 augustus thuiskomst vrijdag 30 augustus.
Er is ook nog een optie voor Hotel Millingen vertrek 2 augustus thuiskomst 9 augustus; deze info delen wij graag die middag ook met jullie.
Graag vooraf aanmelden dan kunnen wij zorgen voor voldoende stoelen en bij een grote belangstelling voor een andere ruimte.
Aanmelden kan vóór 15 februari telefonisch bij:
- Emmy van Wezel telefoon 0416-280671
- Maria Boere telefoon 0416-275660
- of per e-mail

Carnaval in de Gildenbond
Anders dan andere jaren geen tonpraoten in Het Klavier maar een gezellige middag in de Gildenbond. Het Snertbal in de Gildenbond is maandagmiddag 4 maart a.s.
Wel of niet uitgedost in Carnavalskleding bent u van harte welkom vanaf 13.00 uur als de zaal opengaat van de Gildenbond in de Monseigneur Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel.
Aanvang van het programma is 13.30 uur met medewerking van Ons Koor, tonproaters Nico Sprangers als de patiënt en Harrie van den Elshout.
Entree van deze middag is € 5,00 inclusief 1x koffie, hapjes en natuurlijk ……….

Inschrijven vrijdag 22 februari a.s. van 13.30 u tot 15.00 uur in Het Klavier, 1e etage KBO-kamer 1.17.

Inschrijven graag met gepast geld en uw ingevuld strookje (zie pag.23)
Strookje inleveren met gepast is geld is alléén mogelijk bij Helma de Vries, Jan de Rooijstraat 2c, Kaatsheuvel van de Activiteitencommissie.
Informatie: Lia Leemans, telefoon 0416-275016
NB Ook niet-leden zijn ook van harte welkom maar dienen zich ook vooraf aan te melden i.v.m. de inkoop.

Samen eten bij Mantel Match
Deze keer gaan wij lunchen bij Mantel Match Café, Peperstraat 13 in Kaatsheuvel. De gastvrouwen Monique en Danielle heten ons van harte welkom donderdag 21 maart.
U wordt verrast door de mooie entourage waarin u wordt ontvangen vanaf 10.30 uur. De gezellige en huiselijke sfeer wordt versterkt door de diverse mooie oude foto’s van Kaatsheuvel aan de wand. Dit geeft een gevoel van gezelligheid en herkenbaarheid.
Onder het genot van een kopje koffie of thee vertellen Monique en Danielle over de mogelijkheden bij het Mantel Match Café.
De slogan van Mantel Match Café is, "Gezelligheid kent geen (leef)tijd in het Mantel Match Café", dit kunt u ervaren op dinsdag en donderdag (de gehele dag) of op vrijdagmiddag wanneer het café geopend is.
Rond de klok van twaalf uur zal hier voor ons de lunch geserveerd worden.
Monique en Danielle gaan zorgdragen voor een lekkere lunch inclusief een heerlijk kopje soep.
Nieuwsgierig geworden naar het Mantel Match Café en zin om gezellig samen te lunchen meldt u dan aan met het invulstrookje pagina 23.
De kosten zijn € 9,50 p.p. met inbegrip van een kopje koffie/thee bij ontvangst.
Inschrijven vrijdag 22 februari a.s. van 13.30 u tot 15.00 uur in Het Klavier, 1e etage KBO, kamer 1.17 (eerste etage) of inleveren met gepast geld (alléén) bij Helma de Vries van de Activiteitencommissie (Jan de Rooijstraat 2c, Kaatsheuvel).
Als u een allergie heeft vermeld dit dan duidelijk op het strookje.
Info: Agnes Burgs, tel. 274072

Gratis je verkeerskennis opfrissen?
We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus Verkeerskennis van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Loon op Zand en in samenwerking met uw lokale afdeling VVN organiseren we een opfriscursus voor de ervaren automobilist. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. De cursus is op dinsdag 2, 9 en 16 april 2019 tijdstip 13.30 – 15.30 in Kaatsheuvel.
Ben je inwoner van de gemeente Loon op Zand en is dit iets voor jou?
Meld je dan voor 25 maart 2019 aan voor de opfriscursus in Kaatsheuvel via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. www.vvn.nl/opfrisloonopzand
Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met de locatiegegevens.

VRIJDAG 12 JULI 2019 VRIJTHOF - MAASTRICHT
André Rieu op het Vrijthof 2019.
Geniet van André’s zomeravondconcert op het meest romantische plein van Nederland.
Geniet van de unieke optredens van André Rieu en het Johann Strauss orkest, van alle solisten en gastoptredens! Feest mee en geniet van de meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical... een avond om niet te vergeten. Kom zelf kijken waarom André Rieu al een aantal jaren een van de populairste live acts ter wereld is!
Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons dineradres waar we u een heerlijk drie-gangen diner aanbieden. Vanuit hier rijden wij naar Maastricht. Wij zorgen ervoor dat u op tijd aanwezig bent om uw plekje te gaan zoeken op het Vrijthof, zodat u heerlijk kan gaan genieten van het fantastische optreden van André Rieu! Na afloop van de show staat de touringcar weer voor u klaar om uw retour te brengen naar uw opstapplaats.
De prijs van deze tocht bedraagt: € 128,00 p.p.
(excl. annuleringsverzekering), € 136,00 (incl. annuleringsverzekering).
Inschrijven 22 februari 13.30 uur-15.00 uur in Het Klavier kamer 1.17.
Het strookje (pagina 23) met contant geld of alleen strookje en via bank betaling vóór 28 februari aan KBO Kaatsheuvel, rekeningnummer NL53RABO0124814336 o.v.v Andre Rieu.
Info bij: Wies Molenschot, tel. 0416-852688.