De Belangenvereniging voor senioren uit Kaatsheuvel

KBO Kaatsheuvel

Activiteiten april-mei 2018

24 april 2018 Busreis naar Boskoop
Elk jaar bent u van ons gewend dat wij een modeshow organiseren in Kaatsheuvel. Omdat we dit jaar 65 jaar bestaan willen we het eens anders doen en gaan we naar de modeshow toe. Een leuke bijkomstigheid is dat van der Klooster Mode, net als KBO Kaatsheuvel, midden in een jubileumjaar zit en het geheel extra feestelijk is.
Dinsdag 24 april vertrekken we om 09.00 uur bij het Klavier met de bus richting Boskoop. Daar worden we ontvangen met koffie en gebak van de plaatselijke bakker. Om 11.00 uur wordt er een eigentijdse modeshow gepresenteerd met muziek.
Vervolgens wordt er een lunch geserveerd. De hele dag door wordt er naar wens en behoefte koffie en thee geschonken. Na de lunch vindt er een leuke gratis activiteit plaats waarbij prijsjes zijn te winnen. Natuurlijk kan er ook kleding bekeken en gepast worden. Ook een kort bezoek aan het distributiecentrum/atelier is mogelijk.
Rond 15.00 uur vertrek uit Boskoop en rond 16.30 uur wordt er nog een diner aangeboden bij Eekhof. (Graag aangeven welke salade u wilt vis of vlees).Prijs voor deze dag is € 30,-.
Zoals u al hebt vernomen zijn Roos Honkoop en Diny Thielen gestopt met de dagtochten en gaat de activiteitencommissie deze organiseren. In het jubileumjaar hebben wij als activiteitencommissie al een paar leuke dagtochten met de bus in optie. De dag naar Boskoop is alvast een voorproefje daarop.
De tijd om een en ander te regelen was kort, maar wij willen u deze dag toch niet onthouden. Er is helaas een limiet van 34 personen.
Als u meewilt moet u dus SNEL REAGEREN.
Inschrijven is alleen mogelijk met het strookje op pag. 19 met contante betaling op maandag 16 april van 13.00 tot 14.00 uur Bij Anton in Het Klavier. Informatie of inschrijven, als dit voor u niet mogelijk op deze maandag, kan ook nog tot uiterlijk woensdag 18 april met contante betaling bij Wies Molenschot, Oosterwijklaan 14, telefoon 852688.
Bij te grote belangstelling proberen wij nog een tweede datum te reserveren

Donderdag 3 mei Samen aan tafel bij de Griek
Donderdag 3 mei 2018 gaan we eten bij restaurant Mykonos, Gasthuisstraat 53, Kaatsheuvel.
De aanvang 18:00 uur, u bent welkom vanaf 17:30 uur.
De prijs is € 20,00 waarbij u van tevoren uw keuze kenbaar moet maken voor de vis of vlees combinatie, middels het invulstrookje op pagina 19.
U kunt zich opgeven tot 23 april 2018.
Voorgerechten
Pikilia (een keur aan diverse voorgerechten).
Hoofdgerechten
Keuze uit vis of vlees:
Vis: Zalmfilet, tongfilet, calamaris en garnalen.
Vlees: Suflaki, suzuki, lamskoteletten en gyros.
De gerechten worden geserveerd met een Griekse salade, tzatziki, rijst en friet.
Drankjes zijn voor eigen rekening.

23 mei Jubileumfeest in de tent.
Zoals jullie weten vieren wij ons 65-jarig jubileum het gehele jaar.
In 1953 werd onze KBO vereniging opgericht mede door de heer Jan Beerens. Vele voorzitters en bestuursleden verder hebben wij nog steeds een bloeiende vereniging.
Een jubileumjaar om bij stil te staan. De feestcommissie is daarom al vele momenten bij elkaar geweest om dit bijzondere jaar voor te bereiden, dit om op diverse momenten feestelijk met u als leden bij elkaar te zijn. Het meest bijzondere feest wordt gehouden op woensdagmiddag 23 mei, in de tent van het Pleinfestival, op het Anton Pieckplein.
Het belooft een geanimeerde middag te worden met muziek van De Heidemuzikanten, Jurgen Jonkers o.a. bekend als ‘Jurgen Jonkers zingt Frans Bauer’ en tonpraoter Harrie van den Elshout.
Wij vragen voor deze middag een bijdrage van € 5,--.
U heeft dan een gezellige middag, bij binnenkomst koffie met iets feestelijks erbij, gratis lot, consumptiemunt voor een drankje en wij trakteren u hierbij op een lekker hapje.
Voor deze middag kunt u zich inschrijven zaterdagmiddag 21 april a.s. tussen 13.30 en 14.30 uur Bij Anton in Het Klavier.
Gebruik voor uw inschrijving het strookje van pagina 19 en betaal svp met gepast geld.
Strookjes zijn vanaf die datum tot uiterlijk 1 mei ook in te leveren bij:
Helma de Vries, Jan de Rooijstraat 2c,
Lia Leemans, Hobbemastraat 11
Wies Molenschot, Oosterwijklaan 14

1 juni Wandeltocht door Plantloon
Voor de geïnteresseerde wandelaars gaan we vrijdag 1 juni een wandeling maken door Plantloon. Dit prachtige gebied heeft een rijke historie en ervaren gidsen van de Heemkundekring kunnen hier heel veel over vertellen. Het beloven spannende verhalen te worden. Na afloop van de wandeling drinken we nog een kop koffie/thee bij het Galgenwiel.
De tocht is ongeveer 5 km. Zorg voor goede loopschoenen. De route is niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen.
We vertrekken bij de parkeerplaats tegenover restaurant het Galgenwiel, Burgemeester Smeelelaan 124 in Waalwijk.
Wanneer: vrijdag 1 juni 2018
Wat: Plantloonwandeling
Tijd: vertrek om 13.30 uur vanaf parkeerplaats tegenover restaurant Het Galgenwiel
Bijdrage: € 5,-- incl. 1 kop koffie/thee na afloop
Strookje van pag. 19 van het KB Nieuwsblad inleveren vóór 15 mei 2018 bij een van de leden van de activiteitencommissie.

Woensdag 4 juli bustocht!!!
André Rieu op het Vrijthof 2018
André Rieu is terug in Maastricht!
Geniet van André’s zomeravondconcert op het meest romantische plein van Nederland.
Geniet van de unieke optredens van André Rieu en het Johann Strauss orkest, van alle solisten en gastoptredens! Feest mee en geniet van de meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical... een avond om niet te vergeten. Kom zelf kijken waarom André Rieu al een aantal jaren een van de populairste live acts ter wereld is!
Vanaf "Het Klavier" vertrekken we omstreeks 14:00 uur rechtstreeks naar ons dineradres waar we u een heerlijk drie-gangen diner aanbieden. Vanuit hier rijden wij naar de plaats van het concert of naar het Vrijthof in Maastricht. Wij zorgen ervoor dat u op tijd aanwezig bent om uw plekje op te gaan zoeken op het Vrijthof, zodat u heerlijk kan gaan genieten van het fantastische optreden van André Rieu! Na afloop van de show staat de touringcar weer voor u klaar om u terug te brengen naar Kaatsheuvel.
Schrijf snel in als u dit wil mee beleven.
Voor deze reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar.
De prijs van deze reis is €118,50 per persoon.
De reis bestaat uit: busvervoer, Drie-gangen diner en entreekaart.
Omdat dit alles op tijd geregeld moet zijn hebben wij hiervoor een vroege inschrijving.
Heeft u interesse dan kunt u zich inschrijven en uw betaling doen vrijdag 13 april vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur. De activiteitencommissie zal hiervoor in de KBO ruimte 1.18 boven in Het Klavier aanwezig zijn.

WOENSDAG 26 SEPTEMBER DAGTOCHT SOLDAAT VAN ORANJE
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?
Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.
Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.
Vertrek bij Het Klavier- Anton Pieckplein om 14:30 uur. Hiervandaan rijden we rechtstreeks naar het restaurant waar voor u een heerlijk drie-gangen diner klaar staat. Hierna wordt u naar Vliegveld Valkenburg gebracht bij Katwijk. Hier zullen we gaan genieten van een ruim drie uur durende voorstelling. Het is een avond die u niet snel zal vergeten, het zal u boeien van begin tot eind! Na afloop van de musical zal de bus weer voor u klaar staan en u terugbrengen naar Kaatsheuvel. Inclusief: busreis, drie-gangen diner, en entreekaart musical Soldaat van Oranje.
De prijs van deze tocht bedraagt: € 110,00 p.p.
Omdat dit alles op tijd te kunnen regelen, hebben wij hiervoor een vroege inschrijving.
Bij interesse kunt u zich inschrijven en uw betaling doen
vrijdag 13 april vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur.
De activiteitencommissie zal hiervoor in de KBO ruimte 1.18 boven in Het Klavier aanwezig zijn. Contactpersoon voor deze reis is Wies Molenschot, telefoon 0416-852688, e-mail: