Activiteiten april - juni 2017

24 april Modeshow

Het is weer voorjaar en wordt het tijd wat nieuws aan te schaffen. Maandag 24 april is er weer onze jaarlijkse modeshow.
Vander Klooster Mode showt weer mooie zomerkleding.
We beginnen om 11.00 uur in de Gildenbond aan de Mgr. Völkerstraat 3, met een kopje koffie met iets lekkers erbij. Diverse modellen showen de kleding op de catwalk.
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch, een kopje soep met een broodje kroket en één consumptie.
Daarna is er gelegenheid om kleding uit te zoeken, natuurlijk met hulp van de gastvrouwen. We sluiten deze middag af met een gratis loterij waar u leuke prijzen kunt winnen.
Wilt u deze middag bijwonen geef u dan vóór 17 april op met het invulstrookje op pag. 19.
De prijs voor de lunch bedraagt € 7,00 per persoon.

26 april Lezing door Cees Sprangers over Sri Lanka

Sri Lanka, een land met grote tegenstellingen
Woensdag 26 april 13:30 uur zal Cees Sprangers in het Klavier, een lezing verzorgen over zijn ervaringen uit de jarenlange bezoeken aan dit bijzondere land. Dit is begonnen met de adoptie van 2 kinderen, die inmiddels volwassen zijn. De belangstelling voor dit land is gegroeid nadat op verzoek van een kinderarts structureel ondersteuning is gegeven aan projecten voor kansarme kinderen. Dit tropische land ligt net onder het grote India aan de Indische oceaan.
Van oorsprong is dit land bij ons bekend als Ceylon, waar specerijen en thee nog steeds belangrijk export producten vormen. Ceylon is jarenlang een kolonie geweest van Europese landen zoals Portugal, Nederland en Engeland. In de VOC tijd waren de Nederlanders hier de baas en daar zijn tot op de dag van vandaag nog overblijfselen van te zien. Meer recent is het een land dat al jarenlang gebukt gaat onder een interne machtsstrijd tussen de in het Noorden en Noord-Oosten wonende Tamils en de rest van de bevolking die voor het merendeel Boeddhistisch zijn en tot de Sinhalese bevolking behoort. Daardoor is veel geld verloren gegaan dat niet aan de opbouw van het land besteed werd en zijn ook grote gebieden in hun ontwikkeling achtergebleven. Vele gezinnen met jonge kinderen zijn daar de dupe van geworden.
In zijn verhaal gaat Cees op allerlei aspecten van de samenleving in en leidt je door een stuk van de geschiedenis van dit mooie land op basis van de eigen ervaringen.
De activiteiten van Stichting Kinderhulp Sri Lanka, dat sinds 2000 bestaat, vormen daarbij een belangrijk onderdeel. Graag nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst waarbij naast een goed verhaal ook met foto’s een beeld geschetst wordt van wat Cees en Riet Sprangers hier al die jaren hebben mogen ervaren.

8 mei Busreis naar de Keukenhof.

De Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van kasteel Keukenhof. Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee, allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel de keuken van slot Teijlingen.
09.00 uur Vertrek vanaf de Werft in Kaatsheuvel richting Lisse
10.00 uur We stoppen de reis in Houten bij restaurant de Engel
voor 2 kopjes koffie met appelgebak
10.45 uur Na de koffie vervolgen we onze reis naar Lisse. Voordat we bij de Keukenhof
zijn maakt onze chauffeur een leuke route met ons langs de bollenvelden.
12.15 uur Verwachte aankomst in Lisse bij de Keukenhof. Hier heeft men de tijd om op
eigen gelegenheid het park te bezoeken. In het parkrestaurant kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken of gezellig picknicken op de velden.
16.00 uur Tijd om de Keukenhof te verlaten.
18.00 uur Verwachte aankomst in Gameren waar we de dag zullen besluiten met een goed verzorgd diner.
20.00 uur Vertrek vanuit Gameren naar Kaatsheuvel
21.00 uur Verwachte aankomsttijd in Kaatsheuvel
Leden van alle KBO’s in de gemeente Loon op Zand betalen voor deze busreis € 55,00 per persoon.
Voor niet leden is de prijs € 60,00 ( KBO-leden gaan voor)

10 mei Bedevaart naar Elshout

Woensdag 10 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse bedevaart naar Elshout. De eucharistieviering ter gelegenheid van de Mariamaand begint om 14.00 uur.
Na afloop biedt KBO Brabant volgens de traditie gratis koffie met iets lekkers aan in het gemeenschapshuis ’t Rad naast de kerk. We gaan op eigen gelegenheid .
Fietsers vertrekken gezamenlijk om 12.45 uur bij de Werft. De leden die met de auto gaan verzoeken wij om uiterlijk 13.45 uur bij de kerk aanwezig te zijn.

18 mei Mosselaar-museum Dongen

Je kunt maar een hobby hebben, die uitgroeit tot een museum. Die mensen zijn er nog. En wel hier in de omgeving met name in Dongen. Bij de watertoren in Dongen zit Frans van de Mosselaar met een verzameling van bromfietsen en motoren, wie kent ze niet: de Zundapp, Kreidler Florett en de Berini noem ze maar op.
Hij heeft ook een verzameling miniatuur tractoren en hijskranen, teveel om op te noemen. Oude tijden herleven, dit moet je zien !
Donderdagmiddag 18 mei zijn wij welkom in Dongen. Verzamelen bij de Werft met de fiets of per auto.
Kosten € 5,00 vertrek 13.00 uur bij de Werft. Geef aan of je met de fiets komt of met de auto.

14 juni Bezoek Sint Jan Den Bosch met boottocht over de Binnen-Dieze
Maar weten we ook wat er allemaal in Den Bosch afspeelt. Om hier achter te komen gaan we woensdagmiddag 14 juni naar Den Bosch. Programma voor die middag:
Vaartocht Binnen-Dieze en een bezoek aan de Sint-Janskathedraal onder begeleiding van een gids.
Kosten € 26.00 en € 4.00 voor het parkeren op het transferium.
We gaan vanaf het transferium met de bus de stad in.
Vertrek bij de Werft om 12:00 uur.