Activiteiten juni, juli 2017

Kaarten maken in het Klavier
In het nieuwe jaar komen wij weer gezellig bij elkaar om onze creatieve geesten te verruimen. Heeft U interesse voor het maken van mooie kaarten dan kunt U zich opgeven bij Ellie Fransen, tel:311332 of 06-81481417. Wij zien U graag komen het is altijd heel gezellig.
Dit jaar komen wij hiervoor bij elkaar in de KBO ruimte in het Klavier (1.17 of 1.18) op maandag 31 juli (onder voorbehoud), 25 september, 30 oktober en 27 november.

Busreis: Giethoorn vrijdag 30 Juni 2017
08.30 uur Vertrek vanaf de Werft in Kaatsheuvel richting de Veluwe.
10.00 uur Onderbreking van de reis in Kootwijk bij restaurant Brinkhof voor koffie met gebak.
10.45 uur We vervolgen onze reis richting het Hollands Venetië, Giethoorn.
12.15 uur Aankomst in Giethoorn bij restaurant de Grachthof. Hier beginnen we het bezoek aan Giethoorn met een heerlijke koffietafel. Vervolgens stappen we in de boot waarbij u heel veel hoogtepunten van Giethoorn te zien krijgt. Na de rondvaart heeft de groep nog de tijd om nog een drankje te doen of om op eigen gelegenheid rond te kijken in het centrum van Giethoorn.
16.30 uur We verlaten Giethoorn en gaan weer richting Brabant.
18.00 uur Voor een goed verzorgd 3-gangen diner bij restaurant de Ruggestee in Hoenderloo, pauzeren we.
20.00 uur Vertrek vanuit Hoenderloo richting Kaatsheuvel, waar we omstreeks 21:30 verwachten aan te komen.

Inclusief: - vervoer per luxe touringcar - koffie met appelgebak - koffietafel met kroket - boottocht door Giethoorn - 3-gangen menu.
Leden van alle KBO’s in de gemeente LoZ betalen voor deze busreis € 60,00 p.p.
Voor niet-leden is de prijs € 65,00 (KBO-leden gaan voor)
Heeft u belangstelling, geeft u zich dan vóór 18 Juni 2017 op bij de volgende adressen (graag invulstrookje uit ons Nieuwblad meenemen)
Roos Honkoop, Keteldiep 24 tel: 0416-275290 (van tevoren bellen)
Diny Thielen, Bredevaert 2 tel: 06-41809166 (van tevoren bellen)

Samen aan tafel.
We gaan deze keer naar Waalwijk op woensdag 5 juli en we zijn te gast bij
Bistro De Huiskamer, Besoyensestraat 140 te Waalwijk, tel. 333788. We gaan ieder op eigen gelegenheid.
Binnenkomst vanaf half 6, en om 6 uur aan tafel.
voor het menu: zie ons Nieuwsblad
Kosten € 22,50 per persoon.
Opgave via invulstrookje op pagina 19 uiterlijk maandag 26 juni.
Als u een e-mailadres hebt geef dat even door op het invulstrookje.

13 juli 2017 bezoeken we de Annahoeve in de Moer.
We krijgen een rondleiding door het melkveebedrijf dat gemoderniseerd is. We lopen door de stallen en er wordt uitleg gegeven over de verzorging van de dieren.
Om 14.00 uur worden we ontvangen met koffie/thee en cake. Er mag ook geproefd worden van verse melk. U kunt na afloop nog een kijkje nemen in de boerderijwinkel.
Het adres is Zijstraat 25 in De Moer. Iedereen zorgt voor eigen vervoer, zowel voor fiets of auto is er parkeergelegenheid. De fietsers kunnen verzamelen om 13:20 uur op het Anton Pieckplein bij Het Klavier, waarna er gezamenlijk om 13:30 uur naar de Annahoeve wordt gefietst. Het minimum aantal deelnemers is 10 personen. De prijs is € 6,50 per persoon. Inleveren via het aanmeldstrookje op pagina 19 van ons Nieuwsblad, vóór 6 juli 2017.

Zomerbarbecue op zondag 6 augustus 2017
De barbecue tijd komt er weer aan. Zoals u gewend bent gaan we ook met de KBO weer genieten van een heerlijke barbecue.
We hopen natuurlijk op mooi weer, want we gaan ook weer een partijtje jeu de boules spelen. Er staan vrijwilligers klaar om u te helpen bij het spelletje jeu de boules als u niet precies weet hoe het moet. De ervaring leert dat men al doende heel enthousiast wordt. De prijs voor dit alles is € 20,00 p.p. Wat krijgt u ?

• bij aankomst 1 kopje koffie/thee of fris met iets lekkers
  • 2 consumptiebonnen
  • vlees van de keurslager voor u gebakken op de bbq
  • een leuke mini mix jeu de boules (gebruik van jeu de boules ballen en uitleg over het spel door vrijwilligers)
  • en natuurlijk een gezellige middag

Wat: Zomerbarbecue
Wanneer: zondag 6 augustus van 14.00 – 18.00 uur
Waar: Pétanque Vereniging Sprang-Capelle, Julianalaan 3C in Sprang-Capelle (achter sporthal Zidewinde, richting ingang zwembad)
Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Aanmelden via het invulstrookje op pagina 19 van ons Nieuwsblad vóór 10 juli, maar vol is vol.

Busreis: Marcienne en Pompoenkwekerij Huys en Hof 15 september 2017
09.00 uur Vertrek vanaf de Werft Kaatsheuvel
10.45 uur Aankomst Marcienne Breifabriek Heinsberg-Kirchhoven
Het programma ziet er als volgt uit :
Ontvangst met koffie/thee en een broodje, daarna modeshow. Na afloop gelegenheid om de winkel te bezoeken en de kleding te passen, de dames van de modeshow zullen ons hier met raad en daad bijstaan.
13.15 uur Vertrek bij Marcienne.
14.00 uur Ontvangst "Huys en Hof" met lunch van verse veelal eigen biologische producten.
Na de lunch uitleg over de pompoen en de kalebas. De pompoen als siervrucht in de bloemsierkunst, culinair met de pompoen en medicinale van de pompoen.
Aansluitend een rondleiding door de tuin, begeleid of op eigen gelegenheid met deskundig commentaar en antwoord op alle vragen van Christien. De tuin, de binnenplaats en de schuur zijn geheel aangekleed in een prachtige herfstsfeer met meer dan 200 soorten pompoenen en veel andere herfstvruchten. Tot slot mag u nog een kijkje nemen in de decoratieshop.
We kunnen onbeperkt gebruik maken van koffie/thee/water en jus d’orange.
16.30 uur Terug reis naar Kaatsheuvel
18.00 uur Verwachte aankomsttijd in Kaatsheuvel
Leden van alle KBO’s in de gemeente LoZ betalen voor deze busreis € 35,00 p.p.
Voor niet-leden is de prijs € 40,00 ( KBO-leden gaan voor)
Heeft u belangstelling, geeft u zich dan vóór 15 Juli 2017 op bij de volgende adressen (invulstrookje op pagina 19 van ons Nieuwsblad meenemen svp) :
Roos Honkoop, Keteldiep 24 tel: 0416-275290 (van tevoren bellen)
Diny Thielen, Bredevaert 2 tel: 06-41809166 (van tevoren bellen)